Меню
Меню
Пандемията и тенденциите в интериора

Jul/ 2/2021

Пандемията и тенденциите в интериора

В ерата на коронавируса сигурно е едно нещо - сега прекарваме много повече време вкъщи, отколкото преди. Очаквайки, че COVID-19 скоро ще бъде само лош спомен и ще отпусне своята хватка върху бизнеса, социалния живот и пътуванията, ние непрекъснато се адаптираме към ситуацията. Холовете се превърнаха в офиси и класни стаи, кухните - в стая за срещи по Zoom, коридорите и спалните - във фитнес зали. Последните течения в интериорния дизайн само потвърждават, че домът ще бъде не само естетическо, но и функционално пространство. 

Как пандемията промени домовете? Представяме ви част от актуалните световни тенденции, които ще продължават да се развиват и да променят средата, в която живеем.

Успокояващ интериор

Домът преди всичко означава спокойствие и сигурност. Затова все по-актуални ще стават мебелите и килимите от естествени материали, а вдъхновените от природата текстури и цветове ще се търсят повече. Дори стените ще излъчват пряка връзка с природата, защото обикновената шпакловка и скучната боя ще бъдат изместени от дизайнерски мазилки и персонализирани облицовки. Хитът при кухните са откритите рафтове и пастелното зелено, известно като цвят “салвия”. При подовите настилки се очаква силен интерес към теракотата, защото придава усещане за земя, за пръст. Както е известно, настилката е устойчива на влага и механични влияния, а възможностите за постигане на уникална и естетическа визия са огромни.

https://www.instagram.com/p/CQlfBi3rK-T/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CQ0idkULBJ4/?utm_source=ig_web_copy_link

Зелено и синьо - доминиращите цветове

Колкото до основните цветове за дома - мнението на водещите специалисти е категорично. Най-търсени ще са зеленото, защото успокоява и осигурява връзка с природата, и синьото, защото вдъхва увереност и пасва на всеки тип и стил на обзавеждане. Не мислете обаче, че пастелните нюанси и естествените тонове ще властват абсолютно необезпокоявани. Очаквайте смели добавки от ярко жълто, оранжево и неоново, които дизайнерите ще използват, за да създадат контраст и да подчертаят определени елементи от домашното пространство. 

https://www.instagram.com/p/CQyYV5qs2VN/?utm_source=ig_web_copy_link

В последните години, особено видно в списанията и водещите световни издания, устойчиво расте интересът към неутралното сиво, особено за холните помещения, но приложението на този цвят постепенно ще запада. Класическото бяло пак ще е модерно, особено ако е разчупено с текстури, комбинация с други цветове, а защо не и тапети с нежни флорални мотиви.

Семпли, заоблени и удобни мебели

Друга отчетлива тенденция в интериорния дизайн през тази и следващата година ще бъдат меките форми на мебелите. Извивките и заоблените ъгли ще се търсят за диваните и особено за канапетата, в чиято мека прегръдка да потънете, а също и за холните маси. Тенденцията да се избягват остри ръбове ще обхване и декоративните елементи - лампи, кашпи, пуфове за сядане, огледала, както и вътрешните архитектурни елементи, например арки и сводове.

https://www.instagram.com/p/CDZXIVjjFNf/?utm_source=ig_web_copy_link

Japandi - не просто стил, а философия

Да, хората ще търсят меки и удобни мебели, където да прекарват повече време. Но мебелите трябва да бъдат и практични. Именно това предлага набиращият популярност нов стил „Japandi“ - смесица между скандинавската функционалност и японската философия за минималистичен и близък до природата начин на живот. Идеята на направлението е да създаде усещане за изкуство, природа и простота, намирайки перфектната комбинация между функция и форма на обектите в дома. Характерните елементи са изчистените линии, естествените материали, приглушените цветове и засилването на ефекта на естествената светлина.

https://www.instagram.com/p/CQvETIpseaP/?utm_source=ig_web_copy_link

Носталгичната нотка - ретро и винтидж декор

В период на криза човек намира упование в миналото. Принудени да не излизат навън, мнозина от нас разровиха старите кашони и скринове из таваните и мазетата. Така бяха преоткрити стари предмети, навяващи умилителни спомени. Нещо повече, завръщането на ретро и винтидж декора е ярка тенденция, което може да бъде и доста скъпа.

Разбира се, не всеки може да отдели бюджет за такива предмети и мебели, но и старият сервиз за кафе, юзчетата за спиртни напитки или вазата на родителите ви ще свърши работа, ако искате да създадете уникален акцент. Едно настолно огледало с овална форма и красива картина несъмнено ще създаде романтично настроение. Някогашните тапети и пана по стените може да се завърнат отново, но под формата на рамки от живи растения и зелени стени.

https://www.instagram.com/p/CQyYMyWriN_/?utm_source=ig_web_copy_link

Новите технологии 

Когато пандемията ни затвори вкъщи, мнозина осъзнаха, че в апартаментите им не достига слънчева светлина. Съвременните технологии обаче дават решение, включително чрез умни осветителни системи, имитиращи безценната за здравето естествена светлина. Домашните роботи също са актуални, като например почистващи машини, дори и косачки за тревата в градината, а през телефона може да включите бойлера, докато пазарувате. Изобщо, домовете ще стават все по-умни, за да улеснят бита и всекидневието.

Затваряне на отворените пространства?

Отворените пространства бяха тотална доминанта, но може ли пандемията да ги раздроби? Въпросът активно се обсъжда в дизайнерските среди. Логичната тенденция в момента е да се обособяват повече самостоятелни или поне отделени пространства, където необезпокоявано човек да провежда конферентни разговори, да учи за изпит или да гледа филм, без да пречи на останалите от семейството. Чрез завеси от плат, подвижни стени или разместване на мебелите мнозина успяха да обособят кътове за учене, работа или спорт в общите пространства, събиращи кухня, дневна и трапезария в едно.

https://www.instagram.com/p/COIN97YByvg/?utm_source=ig_web_copy_link

Домът на бъдещето отново ще е уютно семейно гнездо, но проектирано, така че да се трансформира по многофункционален начин, да създава здравословна среда за малки и големи и да почита природата.

Как пандемията промени вашия дом и как бихте го преустроили? Екипът ни е насреща, за да ви помогне да реализирате вашите идеи за преустройство и интериор с висококачествени продукти на водещи производители. Предлагаме висококачествени продукти, които ще преобразяват вашия дом. Свържете се с нас и нека заедно да внесем уют във вашия дом.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог Abdu

Пандемията и тенденциите в интериора

Пандемията и тенденциите в интериора

В ерата на коронавируса сигурно е едно нещо - сега прекарваме много повече време вкъщи, отколкото преди. Очаквайки, че COVID-19 скоро ще бъде само лош спом В ерата на коронавируса сигурно е едно нещо - сега прекарваме много повече време вкъщи, отколкото преди. Очаквайки, че COVID-19 скоро ще бъде само лош спом 2021-07-02T15:08:57+03:00 Пандемията и тенденциите в интериора

<p><span>В ерата на коронавируса сигурно е едно нещо - сега прекарваме много повече време вкъщи, отколкото преди. Очаквайки, че COVID-19 скоро ще бъде само лош спомен и ще отпусне своята хватка върху бизнеса, социалния живот и пътуванията, ние непрекъснато се адаптираме към ситуацията. Холовете се превърнаха в офиси и класни стаи, кухните - в стая за срещи по Zoom, коридорите и спалните - във фитнес зали. <a href="https://www.architecturaldigest.com/story/what-covid-19-will-mean-for-design-trends-in-2021">Последните течения </a>в интериорния дизайн само потвърждават, че домът ще бъде не само естетическо, но и функционално пространство.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></span></p> <p><span></span></p> <p><span>Как пандемията промени домовете? Представяме ви част от актуалните световни тенденции, които ще продължават да се развиват и да променят средата, в която живеем.</span></p> <p><span><b>Успокояващ интериор</b></span></p> <p><span>Домът преди всичко означава спокойствие и сигурност. Затова все по-актуални ще стават мебелите и килимите от естествени материали, а вдъхновените от природата текстури и цветове ще се търсят повече. Дори стените ще излъчват пряка връзка с природата, защото обикновената шпакловка и скучната боя ще бъдат изместени от дизайнерски мазилки и персонализирани облицовки. Хитът при кухните са откритите <a href="https://abdu.bg/category/biblioteki-i-raftove">рафтове </a>и пастелното зелено, известно като цвят &ldquo;салвия&rdquo;. При подовите настилки се очаква силен интерес към теракотата, защото придава усещане за земя, за пръст. Както е известно, настилката е устойчива на влага и механични влияния, а възможностите за постигане на уникална и естетическа визия са огромни.</span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/CQlfBi3rK-T/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/CQlfBi3rK-T/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/CQ0idkULBJ4/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/CQ0idkULBJ4/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span><b>Зелено и синьо - доминиращите цветове</b></span></p> <p><span>Колкото до основните цветове за дома - мнението на водещите специалисти е категорично. Най-търсени ще са зеленото, защото успокоява и осигурява връзка с природата, и синьото, защото вдъхва увереност и пасва на всеки тип и стил на обзавеждане. Не мислете обаче, че пастелните нюанси и естествените тонове ще властват абсолютно необезпокоявани. Очаквайте смели добавки от ярко жълто, оранжево и неоново, които дизайнерите ще използват, за да създадат контраст и да подчертаят определени елементи от домашното пространство.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/CQyYV5qs2VN/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/CQyYV5qs2VN/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span></span></p> <p><span>В последните години, особено видно в списанията и водещите световни издания, устойчиво расте интересът към неутралното сиво, особено за холните помещения, но приложението на този цвят постепенно ще запада. Класическото бяло пак ще е модерно, особено ако е разчупено с текстури, комбинация с други цветове, а защо не и тапети с нежни флорални мотиви.</span></p> <p><span><b>Семпли, заоблени и удобни мебели</b></span></p> <p><span>Друга отчетлива тенденция в интериорния дизайн през тази и следващата година ще бъдат меките форми на мебелите. Извивките и заоблените ъгли ще се търсят за <a href="https://abdu.bg/product/divan-amora">диваните </a>и особено за <a href="https://abdu.bg/category/kanapeta-1">канапетата</a>, в чиято мека прегръдка да потънете, а също и за холните маси. Тенденцията да се избягват остри ръбове ще обхване и декоративните елементи - лампи, кашпи, пуфове за сядане, огледала, както и вътрешните архитектурни елементи, например арки и сводове.</span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/CDZXIVjjFNf/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/CDZXIVjjFNf/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span></span></p> <p><span><b>Japandi - не просто стил, а философия</b></span></p> <p><span>Да, хората ще търсят меки и удобни мебели, където да прекарват повече време. Но мебелите трябва да бъдат и практични. Именно това предлага набиращият популярност нов стил &bdquo;Japandi&ldquo; - смесица между скандинавската функционалност и японската философия за минималистичен и близък до природата начин на живот. Идеята на направлението е да създаде усещане за изкуство, природа и простота, намирайки перфектната комбинация между функция и форма на обектите в дома. Характерните елементи са изчистените линии, естествените материали, приглушените цветове и засилването на ефекта на естествената светлина.</span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/CQvETIpseaP/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/CQvETIpseaP/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span><b>Носталгичната нотка - ретро и винтидж декор</b></span></p> <p><span>В период на криза човек намира упование в миналото. Принудени да не излизат навън, мнозина от нас разровиха старите кашони и скринове из таваните и мазетата. Така бяха преоткрити стари предмети, навяващи умилителни спомени. Нещо повече, завръщането на ретро и винтидж декора е ярка тенденция, което може да бъде и доста скъпа.</span></p> <p><span></span></p> <p><span>Разбира се, не всеки може да отдели бюджет за такива предмети и мебели, но и старият сервиз за кафе, юзчетата за спиртни напитки или вазата на родителите ви ще свърши работа, ако искате да създадете уникален акцент. Едно настолно <a href="https://abdu.bg/product/nastolno-ogledalo">огледало с овална форма</a> и красива картина несъмнено ще създаде романтично настроение. Някогашните тапети и пана по стените може да се завърнат отново, но под формата на рамки от живи растения и зелени стени.</span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/CQyYMyWriN_/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/CQyYMyWriN_/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span><b>Новите технологии<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></b></span></p> <p><span>Когато пандемията ни затвори вкъщи, мнозина осъзнаха, че в апартаментите им не достига слънчева светлина. Съвременните технологии обаче дават решение, включително чрез умни осветителни системи, имитиращи безценната за здравето естествена светлина. Домашните роботи също са актуални, като например почистващи машини, дори и косачки за тревата в градината, а през телефона може да включите бойлера, докато пазарувате. Изобщо, домовете ще стават все по-умни, за да улеснят бита и всекидневието.</span></p> <p><span><b>Затваряне на отворените пространства?</b></span></p> <p><span>Отворените пространства бяха тотална доминанта, но може ли пандемията да ги раздроби? Въпросът активно се обсъжда в дизайнерските среди. Логичната тенденция в момента е да се обособяват повече самостоятелни или поне отделени пространства, където необезпокоявано човек да провежда конферентни разговори, да учи за изпит или да гледа филм, без да пречи на останалите от семейството. Чрез завеси от плат, подвижни стени или разместване на мебелите мнозина успяха да обособят кътове за учене, работа или спорт в общите пространства, събиращи кухня, дневна и трапезария в едно.</span></p> <p><span></span></p> <p><span><a href="https://www.instagram.com/p/COIN97YByvg/?utm_source=ig_web_copy_link">https://www.instagram.com/p/COIN97YByvg/?utm_source=ig_web_copy_link</a></span></p> <p><span></span></p> <p><span>Домът на бъдещето отново ще е уютно семейно гнездо, но проектирано, така че да се трансформира по многофункционален начин, да създава здравословна среда за малки и големи и да почита природата.</span></p> <p><span></span></p> <p><span>Как пандемията промени вашия дом и как бихте го преустроили? Екипът ни е насреща, за да ви помогне да реализирате вашите идеи за преустройство и интериор с висококачествени продукти на водещи производители. Предлагаме висококачествени продукти, които ще преобразяват вашия дом. Свържете се с нас и нека заедно<span class="Apple-converted-space">&nbsp;да внесем уют във вашия дом.</span></span></p> <p><span></span></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки